Het initiatief tot het Werelderfgoedcentrum in Lauwersoog is genomen door een aantal organisaties die nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Oostenlijke Wadden en sluit aan bij beleidsplannen op gemeentelijk, provinciaal en rijksniveau. Maar het centrum komt er voor de toekomstige gebruikers: toeristen en dagjesmensen; schoolklassen, studenten en onderzoekers en natuurlijk inwoners van Lauwersoog en omgeving. Lokale ondernemers en anderen die sterk bij de ontwikkelingen op- en rond het Lauwersmeergebied betrokken zijn hebben zich verenigd onder de noemer “WEC Community Lauwersoog”. Zij denken in werkgroepen mee over de verschillende aspecten van het WEC: van het aanscherpen van de missie tot de ontwikkeling van het gebouw en de inhoudelijke programmering.

De leden van de Community scharen zich achter een verklaring waarin de wens tot samenwerking gericht op een duurzame toekomst van de Oostenlijke Wadden is uitgesproken. In een door de Community en de Stichting WEC getekend Memorandum of Understanding is de intentie om gezamenlijk te werken aan de realisatie van het Werelderfgoedcentrum vastgelegd. Barbara Holierhoek is contactpersoon voor de WEC Community.

Ook aansluiten? Neem contact op met Barbara Holierhoek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.